lauantai 13. helmikuuta 2016

Päärynä-kinuski-suklaajuustokakku


 Tein tämän taivaallisen ihanan juustokakun kun piti keksiä jotain käyttöä avatulle tuorejuustolle. Käytin tähän mitä kaapista sillä hetkellä sattui löytymään ja olikin aika yllätys kuinka hyvää tämä oli. Tästä tuli heti minun suosikki makuyhdistelmä. Täyte oli ihanan pehmeää ja päällä oleva suklaa rasahti kivasti sitä leikattaessa. Lapsetkin tykkäs.



Päärynä-kinuski- suklaajuustokakku:

Pohja:
 175g Dominokeksejä
50g voita

Suklaakerros:
140g maitosuklaata
100g tuorejuustoa
2dl vispikermaa

Päärynä-kinuskikerros:
2 liivatelehteä
2rkl vaaleaa mehua
200 g Päärynä-kinuski rahkaa (valio)
2dl vispikermaa

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Sekoita hyvin. Painele seos tasaiseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.  Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Suklaatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sulanut suklaa. Sekoita hyvin. Lisää kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Päärynä-kinuskitäyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen päärynä-kinuski rahka ja sekoita. Kuumenna mikrossa pari ruokalusikallista vaaleaa mehua. Purista liivatteista vesi ja lisää ne kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin parituntia.

Ennen tarjoilua ota kakku vuoasta ja koristele sulatetulla tummalla suklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti