keskiviikko 22. heinäkuuta 2015





Alkuviikosta tein 2 tilauskakkua 30v synttäreille. Toiveissa oli Tuplasuklaa juustokakku ja toiseen kakkuun sain vapaat kädet. Joten päätin tehdä jotain marjaista ja hetken asiaa mietittyä päädyn kuningatarkakkuun (kinuskikissan kirjasta hieman sovellettu ohje).

 

Tuplasuklaa juustokakku

 

Pohja:

 n. 200g kaurakeksejä 

50g voita

Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja lisää keksimurskaan. Vuoraa 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada keksimuru vuon pohjalle ja painele keksimuru tasaiseksi pohjaksi. Leikkaa keksirullat kahtia ja nostele ne vuoan reunoille pystyyn. Pistä jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 


 Täyte 1

2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata
3 rkl vettä
3 liivate lehteä

Täyte 2

2 dl kermaa
200 g maustamatonta tiorejuustoa
200 g tummaa suklaata
3 rkl vettä  
3 liivatelehteä

Vatkaa molempien täytteiden kerma vaaahdoksi ja laita liivatteet kylmään veteen. Tee ensin täyte1. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla. Lisää se vaniljarahkan joukkoon. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoita ja kaada seos valkosuklaa-rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. ja valmista sillä aikaa täyte 2. 

Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa mikrossa. Lisää tuorejuuston sekaan sulatettu suklaa ja tomusokeri. Kuumenna vesi kiehuvvaksi ja lisää siihen loput liivatteet. Sekoita ja kaada seos suklaa- tuorejuustoseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada ensimmäisen täytteen päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota reunus kakusta varovasti ja koristele kakku. 

 

Koristeluun

keksirullia, sokerimassa kukkia, suklaan makuisia koristerakeita.




 

Kuningatarkakku

 

Pohja

n 200g kaurakeksejä
75 g voita

Täytemousse

7 dl Kuohukermaa
400g vaniljarahkaa

Valkosuklaatäyte

1/3 täytemoussea
1 liivatelehti                                                 
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vettä

Vadelmatäyte

1/3 täytemoussea  
3 liivatelehti 
200 g vadelmia
1/2 dl sokeria
3 rkl vettä

Mustikkatäyte

1/3 täytemoussea
3 liivatelehti  
200 g mustikoita
1/2 dl sokeria   
3 rkl vettä

Koristeluun

pensasmustikoita ja valkosuklaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti