lauantai 25. heinäkuuta 2015

Hillakakkua Hillalle



Eilinen kului kakkujen parissa, kun tein 3 täytekakkua veljentyttären ristiäisiin. Alunperin oli tarkoitus tehdä vain 2 kakkua, mutta kun kuulin että he miettivät vielä hillakakun tilaamista leipomosta niin tarjouduin tekemään senkin. Ja tänään selvisi miksi hillakakku olikin niin tärkeä. Vauva sai nimeksi Hilla, joten pitihän olla myös hillakakkua tarjolla. :)
Tämä olikin ensimmäinen hillakakkuni, joten täytyy sanoa että se onnistu aika hyvin. Kakku oli suosituin kakku kakkupöydässä. Johtuen ehkä siitä, että myös täytteenä oli oikeita hilloja (kiitos kullan arvoisen tätini jolta sain edellisenä päivänä hakea hillat) ja kermavaahtoa.

Tässä vielä ohje kakkuun. (Kakku on gluteeniton ja laktoositon, kuten suurin osa tekemistäni kakuista.)

Pohja:
7 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (voi korvata 2,5 dl vehnäjauhoja jos ei tarvi olla gluteeniton)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa jauhoseos siivilän läpi massaan samalla varovasti sekoittaen/ käännellen. Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 26cm) ja paista uunissa 175 asteessa noin 40min.

Täyte:
noin 2-3 dl kuohukermaa (laktoositon)
noin 200-300 g hilloja

Päällinen:
Kakun päälle sivelin lakkahilloa ja sen päälle asettelin hillat. Päälle tein vielä kiilteen hyytelösokerilla. Pursotuksiin meni noin 3-4 dl kuohukermaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti