keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ristiäiskakku



Tässä vihdoin kuva ristiäiskakusta, jonka tein viime lauantaiksi. (On niin hektistä tämä elämä ettei ihan jokapäivä ehdi olla koneella.) :) Kakku on 8 munan gluteenton kakku  ja välissä on kermavaatoa ja tuoreita mansikoita.




 Suklaatäytekakku



 
Myös tämä kakku pääsi koristamaan ristiäskakkupöytää. :) Pursotukset vaan ei mennyt ihan toivomallani tavalla. Kerma ehti lötkistyä sen verran, että se alkoi valumaan heti kun sain sen pursotettua, joten jouduin poistamaan osan pursotuksista ja vatkaamaan uuden suklaakerman. Tällä kertaa kerma pysyi kuosissa, mutta lisähaasteen pursotuksiin toi jalossani pyörivä yksivuotias.

Pohja on tavallinen 7 munan vaalea sokerikakkupohja (gluteeniton). Ja välissä ja pursotuksissa käytin itse tehtyä suklaa kermaa (mielellään oisin käyttäny valmista kaupasta ostettua, mutta kaupassa ei sitä sattunu olemaan). Eli vatkasin kerman löysäksi ja lisäsin siihen mikrossa sulattettua tummaa suklaata ja vatkasin ne vielä sekaisin kunnes vaahto oli jämäkkää.
 Suklaapäällisen tein siten että lämmitin 1 dl kuohukermaa kattilassa (ei saa kiehua) ja lisäsin siihen 130g mikrossa sulatettua tummaa suklaata ja nokareen voita. Sekottelin ja annoin hieman jäähtyä ennen kuin valutin sen kakun päälle. Koristeena sokerimassasta tehty perhonen ja kukat ja vaaleanpunaista sokeria(?). 

Kakku sai epäilyistäni huolimatta kehuja ja kun itsekkin maistoin kakkua niin oli se kyllä yllättävän hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti