Ristiäiskakku
Tässä vihdoin kuva ristiäiskakusta, jonka tein viime lauantaiksi. (On niin hektistä tämä elämä ettei ihan jokapäivä ehdi olla koneella.) :) Kakku on 8 munan gluteenton kakku ja välissä on kermavaatoa ja tuoreita mansikoita.
Suklaatäytekakku
Pohja on tavallinen 7 munan vaalea sokerikakkupohja (gluteeniton). Ja välissä ja pursotuksissa käytin itse tehtyä suklaa kermaa (mielellään oisin käyttäny valmista kaupasta ostettua, mutta kaupassa ei sitä sattunu olemaan). Eli vatkasin kerman löysäksi ja lisäsin siihen mikrossa sulattettua tummaa suklaata ja vatkasin ne vielä sekaisin kunnes vaahto oli jämäkkää.
Suklaapäällisen tein siten että lämmitin 1 dl kuohukermaa kattilassa (ei saa kiehua) ja lisäsin siihen 130g mikrossa sulatettua tummaa suklaata ja nokareen voita. Sekottelin ja annoin hieman jäähtyä ennen kuin valutin sen kakun päälle. Koristeena sokerimassasta tehty perhonen ja kukat ja vaaleanpunaista sokeria(?).
Kakku sai epäilyistäni huolimatta kehuja ja kun itsekkin maistoin kakkua niin oli se kyllä yllättävän hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti