Tässä vielä ohje kakkuun:
Pohja:
n. 75 g voita
225g (eli vähän reilu 2 dl) hienoasokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
75 g tummaa suklaata
1 1/2 dl piimää
175 g (eli 2 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri hyvin kuohkeaksi. Vatkaa sitten kevyesti munat yksitellen joukkoon.
Sulata suklaa kattilassa varovasti pienellä lämmöllä (tai vesihauteessa). Kun suklaa on sulanut, lisää vähitellen piimä ja sekoita hyvin. Ota kattila liedeltä jäähtymään.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää suklaaseos ja jauhoseos vähän kerrallaan vuorotellen munaseokseen. Voitele kakkuvuoka halk. noin 20cm voilla.
Laita taikina vuokaan ja paista 160 asteeseen esilämmitetyssä uunissa noin 50-60 min. Kumoa jäähtymään.
Kuorrute:
n. 175 g valkoisia vaahtokarkkeja
1 rkl maitoa
2 munanvalkuista
2 rkl hienoasokeria
maitosuklaata (ja sokerimassa koristeita) koristeluun.
Pane vaahtokarkit ja maito pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.
Nosta kattila liedeltä jäähtymään. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Hämmennä munanavalkuiset jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen ja anna tekeytyä noin 10 min.
Kun kakku on jäähtynyt, peitä se päältä ja reunoilta vaahtokarkkikuorrutteella.
Raasta maitosuklaasta esim. kuorimaveitsellä lastuja ja ripottele ne sitten kuorrutteen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti