sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Jouluinen DaCapo- banaanikakku



 Jouluksi piti tehdä kakkua ja näin K-ruoka lehdessä ohjeen tästä dacapo kakusta ja sitä piti päästä kokeilemaan. Jouluisen siitä sain tekemällä edellisenä ilta sokerimassasta joulutähden.




Tässä ohje kakkuun:

DaCapo- banaanikakku 

3 kypsää banaania
1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä. 
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe. 
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk.20cm). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.

 

 Kuorrutus

1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites 
25g voita
 
Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella ja sokerimassasta tehdyllä joulutähdellä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti