lauantai 16. tammikuuta 2016

Autorata-kakku 8-vuotiaalle




 Poikani täytti heti vuodenvaihteen jälkeen 8-vuotta ja kakun aihe päätettiin vasta ihan viime tipassa. Alunperin oli mietitty merirosvolaivaa, mutta paripäivää ennen synttäreitä herra ilmoittikin, että ei halua missään nimessä massakakkua, eikä mielellään sitä laivaakaan. Siinä sitten piti hetki mietiskellä kakun aihetta uusiksi ja kun muutama kakkukirja oli selattu, niin onneksi löyty näinkin helppo kakku jonka kuorrutuksen pysty tekemaan kokonaan kermalla. Tämä mulla oli jo viime synttäreiden jälkeen mielessä, että kun tulee 8v synttärit niin tehdään 8 muotoinen autoratakakku. Mutta sillon ku asiasta mainitsin niin sillon tämä ei kelvannu. Nyt onneksi kelpas.


Kakku on tehty kahdesta 5 munan halk. 20cm kakusta. Toisesta kakusta leikkasin pienen palan pois että saan kakut lähemmästoisia ja näin paremmin 8 muotoiseksi.
Kakun toisessa välissä on suklaakerma ja toisessa välissä kermavaahto
ja itsetehty mansikkasurvos.



Kakun päällä on pojan toiveesta ruohona vihreäksi värjätty kerma ja tienä suklaakerma. "Ruoho" tehty tähtityllalla koska en ehtinyt enään ruohotyllaa hakemaan. Kakku on gluteeniton ja laktoositon.
Koristeeksi tein edellisisenä yönä muutaman auton. Malliksi poika toi Autot elokuvan Ramonen ja Sallin. Ihan ei samalta näytä, mut hyvin kelpas pojalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti