perjantai 9. lokakuuta 2015

Hortensiakakku




Tämän Hortsensiakakun tein viime viikonloppuna Mummulleni syntymäpäivälahjaksi. Ostin vasta hortensiakukka-muotin ja sitä piti päästä nyt kokeilemaan. Ja kun sininen on mummun lempiväri, niin kukkien oli sitten oltava sinisiä. Kokeilin kahdenlaisia kukkia, valkoisia jotka värjäsin sinisellä jauhevärillä ja toiset sinisestä massasta, niitäkin hieman värjäsin sinisellä jauhevärillä.        



Tässä kakku toiselta puolelta. (Kuva vähän tumma. Pitäs ostaa parempi kamera, että sais parempia kuvia.)



Päällinen on kaulintamassaa. Reunat ei onnistunu ihan toivomallani tavalla, mutta kun massaa ei ollut enempää ja oli hiukka hoppu niin oli tyydyttävä tähän. Kukilla oli hyvä peitellä pieniä virheitä.




Kukat tein edellisenä yönä että ehtivät kuivahtaa vähän. Siinä sitten menikin melkeen koko yö kun pääsin alottaan niin myöhään ja halusin että kukat edes vähän muistuttavat oikeaa hortensiaa, joten niitä oli sitten muotoiltava.



Tein tälläkin kertaa tummankakkupohjan, gluteenittoman (halk. 20cm) ja välissä vadelmamousse ja valkosuklaamousse. Moneen kertaan hyväksi havaittu makuyhdistelmä. Vadelmamousse pääs vähän valumaan, kun laitoin yhden liivatteen liian vähän (ei ollut kaapissa kuin yksi). Ajattelin että ei se mitään haittaa, mutta en malttanu oottaa, että ehtis hyytyä edes vähän. Toista kerrosta täyttessä tuli sitten kiire lykätä kakku pakkaseen. :) Onneksi kakku pysyi kuitenkin kasassa kun sai päivän jääkaapissa tekeytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti