keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Suklaa-mangokakku





Pari viikkoa sitten tein Mango-suklaakakkua ja eka kertaa koitin tehä spiraalikakun, mutta ei sitten menny ihan niin kuin olin ajatellut. Ensinnäkin pohja ei ollut täysin tasanen ja huomasin sen kyllä mutta en ajatellut että se vaikuttaisi asiaan, mutta kun aloin kaatamaan suklaatäytettä niin huomasin sen heti sillä täyte ei levinnyt tasaisesti. Toisekseen Suklaatäyte oli liian paksua verrattuna mangotäytteiseen, joten mangotäyte upposi aika hyvin pohjaan, kun taas suklaatäyte jäi pintaan. No tästä viisastuneena täytyy joku päivä kokeilla uudestaan erillä reseptillä.



Suklaa-mangokakku 

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia
 
Suklaatäyte:
7 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
200 g Maitosuklaata
1 dl vettä 
Mangotäyte:
5 dl mangososetta
5 liivatelehteä



Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna leivinpaperisuikaleilla. Murskaa dominot tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, mutta eri astioihin. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.

Paloittele Maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää muutamassa erässä ohuena nauhana täytteeseen.

Kuumenna 1dl mangososetta kattilassa ja lisää siihen liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppuun mangososeeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen kunnes molemmat täytteet on käytetty.

Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti