maanantai 16. marraskuuta 2015

Elsa-kakku


Viikonloppuna tyttäreni täytti 4v ja tein tämän Elsa-kakun hänelle syntymäpäivä lahjaksi. Tämä on ensimmäinen tekemäni nukellinen kakku ja se toi kivan lisähaasteen tähän kakkuun. Neiti oli kyllä vakuttunut kakusta, muttei ensin meinannut haluta leikata tätä kakkua ollenkaan, ettei kaikki näe Elsan jalkoja.


 Tässä kakku takaa päin.


Kakkupohja on 4 munan kääretorttupohja ja välissä on mangotäyte. Kokosin kakun kulhoon ja annoin hyytyä yön yli ja päällystin kakun vasta synttäriaamuna aikaisin, kun lapset vielä nukku. Nuken vartalon päällystin kelmulla, ettei nukke, eikä kakku sotkeennu.


 Tiesin että kakku on vähän matalampi kuin nuken jalat, mutta oli hiukan yllätys että jäi näinki paljon matkaa vyötäröön (kannattaa siis mitata jalat ja kulho johon kakun tekee). No onneksi olin säästäny kakkupohjaa ja vähän täytettä tämän varalta ja sain rakennettua jonkulaisen lisän kakkuun, että jalat sai peitettyä.


 Kakun päälle laitoin vielä voikreemi kerroksen eristeeksi, ettei massa ota kakusta kosteutta.


Hetken piti miettiä, että miten päällystän kakun. Päädyin vetämään massan nuken pään läpi ja sitä varten suojasin hiukset kelmulla. Massa repesi hiukan reunoilta, mutta sain paikattua sen ja piilotettua jäljet koristeiden alle. Päällinen on siis turkoosin (minusta kyllä vaaleansininen) sokerimassan (500g) ja valkoisen vaahtokarkkimassan sekoitus (n.100g).

Mango täyte: 4dl vispikermaa, 200g maustamatonta tuorejuustoa, 4prk mangososetta (piltti), 1dl sokeria, 2rkl appelsiini mehua. Laitoin täytteeseen vain 2 liivatelehteä, kun täyte näytti jo muutenkin niin jämäkältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti