sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Valkosuklaa-marjaspiraali


Myös tämän hyydykekakun tein viikko sitten olleille synttäreille. Halusin kokeilla uudestaan spiraalikakkua ja tällä kerralla en lähteny sooloileen vaan tein täysin samalla ohjeella kuin kinuskikissan valkosuklaa-marjaspiraali. Ainut ero oli että en muistanut ostaa mustikkakastiketta joten violettiin raitaan laitoin karviais-boysenmarjakeittoa ja kun väri oli liian lähellä vadelmatäytettä niin soseutin sekaan vähän mustikkaa väriä antamaan.

  




Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita 
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
280 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
Vaaleanpunaiseen täytteeseen:
⅓ täytettä
¾ dl vadelmasosetta
Violettiin täytteeseen:
⅓ täytettä
½ dl mustikkakastiketta 

 Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 26cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa vuoan sisäreuna leivinpaperisuikaleilla irrottamisen helpottamiseksi. Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Jaa täyte kolmeen eri kulhoon yhtä suuriin osiin.
Värjää yksi täyteannos vaaleanpunaiseksi sekoittamalla siihen vadelmasosetta ja toinen violetiksi mustikkakastikkeen avulla. Jätä viimeinen vaaleaksi. Huom: etene nopeasti, jotta täytteet eivät ala jähmettyä. Jos täyte muuttuu soseen vuoksi liian paksuksi, voit lisätä siihen hieman vettä tai mehua.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti